Отборът на Челси приема лидера във Висшата лига Ливърпул в голямото дерби в Европа в неделния ден. Лондончани приемат  „червените” на своя „Стамфорд бридж” тази вечер в 18:30 часа българско време. Мача може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Гостите от Ливърпул се намират в отлична форма от началото на сезона в Англия. Тимът на Юрген Клоп е лидер в подреждането, след като спечели всеки един от двубоите си в първите пет кръга в Прмиършип. „Червените” са единственият тим с пълен актив от точки.

Челси пък започна колебливо кампанията, като до този момент лондончани имат на сметката си две победи, две равенства и една загуба, които им отреждат деветото място в таблицата.

Домакините ще разберат в последния момент дали ще могат да разчитат на Мейсън Маунт, който през седмицата получи травма в глезена в двубоя на Челси от Шампионската лига срещу Валенсия, загубен с 0:1.

Тренировки с тима на Лампард поднови Нголо Канте, докато ЕмерсонПалмиери със сигурност пропуска мача.

В лагера на Ливърпул пък не могат да разчитат на Дивок Ориги, който има проблеми с глезена и не тренира с основната група. Другият дълготрайно отсъстващ е вратарят Алисон, който с поред думите на Юрген Клоп е близо до завръщането си на терена.

Добра новина за „червените” е свързана с Наби Кейта, който отново е сметките, след като се възстанови от контузията си.

Челси успя да запише едва една победа в последните си девет мача срещу Ливърпул. Пет от срещите завършиха наравно, а загубите за „сините” са три. В последните си 11 гостувания за първенство на „Стамфорд бридж”, „мърсисайдци” са постигнали пет успеха.

Статистиката също сочи, че двата тима бележат доста в сблъсъците помежду си. Челси е вкарал гол в 19 мача срещу Ливърпул в последните 20 двубои срещу днешния си съперник.