Брайтън победи отбора на Лестър в мач от шестия кръг на Висшата лига с 5:2. Ихеаначо откри резултата за Лестър още в първата минута, но само няколко минути по-късно Люк Томас си отбеляза автогол, а в 15-та минута Кайседо направи резултата 2:1 за "чайките". Докрая на полувремето Дака направи резултата 2:2 в 33-та минута. Второто полувреме принадлежеше на домакините и Тросард направи 3:2 с гол в 64-та минута, а в 71-та минута Мак Алистър отбеляза от дузпа за 4:2. Отново той оформи крайното 5:2 в 97-та минута.


Отборът на Брендън Роджърс стартира много силно, като още в първата минута Патсон Дака намери Ихеаначо в наказателното на Брайтън, а той бе точен и направи резултата 1:0.

Радостта на "лисиците" не продължи много, тъй като в 10-та минута на мача Люк Томас изпрати топката в собствената си врата - 1:1.

Брайтън придоби смелостта да атакува все повече и повече, като в 15-та минута Мойсес Кайседо се озова на прекрасна позиция, полузащитникът запази хладнокръвие и направи необходимото - да вкара. Обратът беше факт - 2:1.

В 29-та минута Дани Уелбек стреля опасно близо до вратата, шанс за вратаря нямаше, но топката прелетя малко над гредата.

Вместо това, Лестър успя да изравни резултата в 33-та минута и то с невероятен гол на Патсон Дака, който получи пас от Тилеманс и прати неспасяем удар във вратата на домакините.

До края на полувремето Брайтън отново беше по-активния отбор.

Това се видя още по-категорично през второто полувреме, след като Алексис Мак Алистър отбеляза в 47-та минута. Съдията и ВАР обаче се намесиха и голът бе отменен.

В 65-та минута Брайтън получи заслуженото и успя да вкара чрез Леонардо Тросард, който получи добър пас от Паскал Грос - 3:2.

"Чайките" не спряха до там, в 70-та минута те получиха дузпа, а Мак Алистър бе точен от бялата точка и направи резултата 4:2.

Крайният резултат бе оформен отново от Мак Алистър, който вкара от пряк свободен удар в 97-та минута.

С тази загуба, Лестър е на дъното на класирането само с 1 точка от 6 мача.