Отборът на Лестър постигна трудна, но сладка победа скед 2:2 в редовното време и победа с 4:2 при изпълнението на дузпи при гостуването на Евертън в четвъртфиналната фаза на Купата на Лигата. Джеймс Мадисън и Джони Еванс дадоха комфортен аванс на гостите преди Том Дейвис да върне надеждите на "карамелите", а Лейтън Бейнс да изравни в първата минута на добавеното време. 

"Лисиците" започнаха срещата бавно, но с първия си удар в срещата успяха да открият резултата. В 26-та минута Рикардо Перейра напредна по десния фланг и пласира хубаво центриране на границата на наказателното поле, където Джеймс Мадисън разстреля Джордан Пикфорд от 18 метра. 

Само три минути по-късно авансът вече беше удвоен. След центритране на Джеймс Мадисън от ъглов удар Джейми Варди успя да отклони топката на първа греда, след което на задна успя да отбележи Джони Еванс на празна врата. 

В 36-та минута шанс получи Евертън. След изпълнение на ъглов удар Йери Мина се извиси най-високо, но ударът му мина встрани. 

В началото второто полувреме хората на Брендън Роджърс имаха два шанса за трето попадение. В 59-та минута изпълнението на Денис Прает не намери вратата на Джордан Пикфорд, докато Марк Олбрайтън уцели гредата в 67-та минута. 

Две минути по-късно Евертън намери съживително попадение. След солова акция на Ричарлисон той центрира към Том Дейвис, който нахлу от втора позиция и с удар от воле намери десния ъгъл на Каспер Шмайхел. 

Както срещата изглеждаше, че ще свърши при този резултат, "карамелите" намериха изравнителен гол. В първата минута на добавеното време Дженк Тосун подаде към Лейтън Бейнс, който с великолепен шут от около 25 метра намери горния десен ъгъл на вратата на Шмайхел за 2:2. 

При изпълнението на дузпите гостите се оказаха с по-здрави нерви, реализирайки 4 от 5-те си дузпи, като единствено Джеймс Мадисън пропусна още при дебютното изпълнение. За Евертън с два пропуска от първите две дузпи се отчетоха Дженк Тосун и Бейнс. 

Така "лисиците" стигнаха до полуфиналната фаза на Купата на Лигата, където ще чакат някой измежду някой от манчестърските грандове и Астън Вила.