Отборът на Астън Вила не срещна трудности и победи с 3:1 като гост тима на Бърнли в мач от 36-ия кръг във Висшата лига.

Гостите от Бирмингам откриха резултата още в седмата минута, когато от Дани Ингс бе изведен по великолепен начин от Оли Уоткинс сам срещу вратаря и не срещна трудности да прати топката покрай Ник Поуп за 0:1.

Ваут Вегхорст бе близо до изравняването в 29-ата минута, когато засече отлично центриране от фланга, но топката облиза дясната греда и излезе в аут.

Играчите на Стивън Джерард отбелязаха второ попадение в 31-ата минута, когато Емилиано Буендия първо получи в наказателното поле, след което подаде към Люка Дин, само за да получи отново около точката за дузпа и да прати топката в мрежата за втори път.

Домакините отговориха с ново положение три минути преди края на първата част, когато Дуайт Макнийл показа страхотно желание и със страхотен спринт отне топката от двама бранители на домакините, навлезе в наказателното поле, но стреля слабо и Емилиано Мартинес нямаше проблем да спаси.

Гостите взеха преднина от три чисти попадения в 52-ата минута, когато отнеха след много настоятелни действия в средата на терена, а впоследствие Джон МакГин центрира отлично към Оли Уоткинс, който реализира своето попадение за 0:3.

Домакините успяха да отбележат почетно попадение в добавеното време, когато бранителите на Астън Вила сякаш вече чакаха съдията да даде последния сигнал за срещата и сякаш тотално забравиха, че все още могат да получат попадение в своята врата оставиха появилия се като резерва Максуел Корне да получи пас и да напредне необезпокояван, след което да се озове очи в очи с Емилиано Мартинес, за да го преодолеее за 1:3.

По този начин Астън Вила вече има 43 точки и заема на 11-ата позиция. Бърнли пък остава 16-и с 34 точки, със само две повече от 17-ия Евертън, който обаче има и два мача по-малко от „виненочервените“ и битката за оцеляване ще бъде жестока до края на сезона.