Отборът на Арсенал разгроми втородивизионният Нотингам Форест с 5:0 в двубой от третия кръг на Купата на Лигата. Два гола отбеляза Габриел Мартинели, а с по един се отчетоха Рийс Нелсън, Рон Ходлинг и Джоузеф Уилок. 

Арсенал напълно доминираше през първата част, но едва към средата на полувремето започна да създава необходимите голови положения пред вратата на Форест. В 31-та минута натискът се увенча с успех и гол отбеляза дебютанта в английския футбол Габриел Мартинели, след като засече центриране на Калъм Чеймбърс. 

В началото на втората част темпото поспадна, преди "артилеристите" рязко да натиснат педала на газта. Първо Роб Холдинг отбеляза в завръщането си от тежка травма, след като засече центриране от корнер на Рийс Нелсън. 

В 77-та минута беше ред и на един от юнощите на клуба Джо Уилок да се разпише. След хубава двойна комбинация между Ходлинг и Бейерин, испанецът, който също се завръща от дългосрочна травма, намери на точката на дузпата Уилок, който не сгреши за 3:0. 

Само оше 7 минути по-късно нещата придобиха още по-катастрофални измерения. Калъм Чеймбърс отново намери свой съотборник в наказателното поле, този път Рийс Нелсън, който направи резултата 4:0. 

Последният удар по Нотингам нанесе отново бразилецът Мартинели. Чеймбърс очевидно беше в настроение и за пореден път даде асистенция на свой съотборник, като Мартинели записа впечатляващ дебют.