Маурисио Почетино е кандитат-лидер да замени на мениджърския пост Унай Емери в Арсенал, ако другият отбор от Северен Лондон реши да уволни треньора си. „Артилеристите” се добраха до късно равенство след гол на Александър Лаказет срещу борещия се да оцелее Саутхемптън (2:2) и по този начин вече има само две победи в последните си 11 срещи.

Напрежението при Унай Емери е много голямо, макар че Раул Санлехи и техническият директор Еду предпочитат да дадат още време на испанеца. Английският Daily Mail предава обаче, че висшите шефове се замислят все повече за бъдещето на мениджъра.

Масимилиано Алегри и бившият халф на Арсенал Микел Артета са считани за фаворити за поста на „Емирейтс”, ала бившият мениджър на Тотнъм Хотспър е желан от шефовете в клуба най-много. Той прекара при „шпорите” пет години, след като го уволниха във вторник, а на негово място застана Жозе Моуриньо.

Твърденията са, че Арсенал може да махне Емери и да остави клубните легенди – Стив Болд и Фредрик Люнберг, да поемат отбора до края на сезона, след който вече да се назначи някое голямо име.