Арсенал бе освиркан бурно от своите фенове, след като едва спечели точка при домакинството си срещу намиращия се в зоната на изпадащите Саутхемптън. „Артилеристите” оцеляха, след като Александър Лаказет изравни дълбоко в добавеното време.

Дани Ингс откри резултата в деветата минута, след което Александър Лаказет изравни в 18-ата, а Джеймс Уърд-Праус отново изведе „светците” на „Емирейтс” в 71-ата минута. Така гостите бяха много близо до това да нанесат първо поражение на Арсенал като гост в ерата Висша лига, ала в шестата минута на добавеното време Лаказет изравни резултата след асистенция на Мартинели.

Саутхемптън, който се бори за своето оцеляване във Висшата лига, имат редица кадрови проблеми, но това не ги възпря да затруднят „топчиите”. Муса Дженепо имаше страхотни възможности, но не успя да покачи резултата за „светците”, които вече са осем мача без победа във Висшата лига.

За Арсенал предстои домакинство на Айнтрахт Франкфурт в Лига Европа през седмицата, след което гостуване на Норич Сити по обяд в неделя, на живо по DIEMA SPORT 2. Саутхемптън пък ще играе идната събота на „Сейнт Мерис” срещу Уотфорд.