Арсенал продължи напред в турнира за Купата на Лигата на Англия след повече от комфортна победа над представителя на Чемпиъншип Нотингам Форест като гост. "Артилеристите" надделяха с 4:0 и без особен зор продължават сред 16-те най-добри в надпреварата. 

Гранит Джака откри резултата преди почивката, а след нея новото попълнение Лукас Перес прониза мрежата на противника още два пъти, а в края и Алекс Окслейд-Чембърлейн се разписа, за да могат в крайна сметка "топчиите" да намерят място в следващия етап на третия по сила вътрешен турнир на Острова. 

Първото попадение в този мач беше истински шедьовър. В 24-та минута Гранит Джака изстреля истински снаряд от над 30 метра, топката рикошира в тялото на защитник, излъга вратаря и се оплете в мрежата му за 1:0. Този гол обаче се оказа единствен за първата част. 

Но след почивката развръзката дойде сравнително бързо. Първо в 60-та минута новото попълнение Лукас Перес се разписа за 2:0 от дузпа, а 11 минути след това той наниза и второто си попадение за "артилеристите", за да предреши всичко в този мач. В края и Окслейд-Чембърлейн се разписа сред голмайсторите, но с това просто оформи крайния резултат, защото победителят отдавна беше ясен. 

Най-голямата изненада в този етап на турнира се случи на "Гудисън Парк". Там Евертън, който се движи втори в Премиършип, допусна изненадваща загуба от Норич, който пък е на същата позиция, но в Чемпиъншип. Бившият играч на "карамелите" Стивън Нейсмит ги наказа в 42-та минута и с това първата част приключи с аванс на "канарчетата". 

Но мърсисайдци така и не можаха да намерят пътя към противниковата врата и след подновяването на играта, а липсата на звездата им Ромелу Лукаку се оказа прекалено голяма. За сметка на това те инкасираха още едно попадение от Джейкъб Мърфи в 75-та минута, с което беше сложен край на всякаква интрига и така миналогодишните полуфиналисти отпадат рано-рано от тазгодишното издание на турнира. 

Ето и всички резултати от вторнишките двубои за Купата на Лигата: 

Нотингам - Арсенал 0:4

Евертън - Норич 0:2

Нюкасъл - Уулвс 2:0

Лийдс - Блекбърн 1:0

Дарби Каунти - Ливърпул 0:3

Брайтън - Рединг 1:2

Лестър - Челси 2:4 сл. пр. 

Борнемут - Престън Норт Енд 2:3 сл. пр.