Английският гранд Ливърпул сключи договор за сътрудничество с унгарския МТК. Наскоро „червените” купиха унгарските надежди Крищян Немет и Андрас Симон, а от сега нататък двата клуба официално ще си сътрудничат.

Като част от сделката Ливърпул ще подпомага с финансови средства академията на МТК – „Кароли Сандор”, от където са тръгнали двете нови попълнения на „мърсисайдци”. Англичаните също така ще помагат и в образованието на младите таланти.

Ливърпул ще има правото да привлича най-добрите таланти от школата на МТК. Унгарците пък ще получават футболисти, които не са се доказали в първия отбор на тима от града на Бийтълс, както и млади таланти, които да се обиграват в унгарската столица Будапеща.

Генералният директор на МТК Лашло Домонай заяви, че подписаният договор е исторически за унгарския футбол:

„Това е невероятен момент не само за нашия отбор, а и за целия унгарски футбол, защото нашите таланти ще получат страхотна възможност, за която преди можеха само да мечтаят”.

Директорът на академията Золт Тамаши допълни: „Не мога да опиша с думи каква чест е за нас, че Рафа Бенитес и неговият отбор счетоха нас за достойни за такова сътрудничество. Смятам, че всички членове на академията могат да бъдат горди от себе си”.

Първият плод на партньорството ще бъде 10-дневните проби на „Анфийлд” на вратаря от детско-юношеската школа на МТК Петер Гулаши.