Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо влезе в поредния си словесен спор пред началото на сезона в Англия. След като прекара лятната подготовка в атаки към своя предшественик Рафаел Бенитес и треньора на Арсенал Арсен Венгер, сега португалецът се изказа срещу наставника на Евертън Роберто Мартинес.

В основата стоят опитите на шампионите да привлекат талантливия бранител Джон Стоунс. По този повод капитанът на Челси Джон Тери изрази, че с мераците си към младока „сините“ показват визия за бъдещето и стремеж към растеж. Тези думи подразниха Мартинес, който заяви, че Тери не е постъпил правилно и реално е престъпил правилата.

Естествено, отговорът на Моуриньо беше бърз. „Имам едно чувство и не говоря за Евертън или Стоунс. Казвам го по принцип. Ако можех, щях да говоря с медиите само веднъж в месеца. От друга страна, има хора във футбола, които ако можеха, щяха да имат пресконференция всеки ден. Друго по темата няма да кажа“, добави Моуриньо.

Челси започва защитата на титлата си в събота от 19,30 часа с домакинство срещу Суонси Сити. Двубоят ще бъде излъчен пряко в ефира на Diema Sport 2 и чрез платформата Gong Play.