Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо забрани на агента си да обсъжда бъдещето му с чужди клубове, за да се опита да прекрати слуховете, че ще напусне „Стамфорд бридж” през лятото.

Португалският наставник за пореден път бе пратен от медиите в Реал Мадрид преди броени дни, но Моуриньо бе категоричен, че не е „лъжец” и наистина иска за остане в Западен Лондон до края на договора му през 2010г.

Моуриньо разкри, че вече е споделил желанието си и с ръководството на Челси, но досега не е получил никакви индикации от клуба, че това ще се сбъдне.

Въпреки това напрежението върху собственика на Челси Роман Абрамович, да реши бъдещето на Моуриньо нараства с всеки изминал ден.

Самият португалец направи и една по-сериозна крачка към решение на проблемите, като забрани на агента си Жорже Мендеш да споменава името му във връзка с други европейски клубове.

Моуриньо заяви пред sportinglife.com:„Поне 20 пъти вече казах, че искам да остана тук и вече не мога да търпя слуховете. Аз не съм лъжец. Аз съм честен. Когато кажа над 200 пъти пред играчите си, пред привържениците, пред ръководството, пред всички, дори пред онези, които не се интересуват от Челси, че искам да остана в Челси, че искам да изпълня договора си, че искам да съм в клуба, който обичам, и че обичам английския футбол…просто няма какво друго да направя.”