Наставникът на Интер Жозе Моуриньо определи Англия като истински рай за мениджърите, като по този начин отново засили спекулациите относно завръщането си на Острова.

Както е известно португалецът прекара три години в Челси, преди да напусне „Стамфорд бридж” през 2007 година. Спекулациите свързват Моуриньо с отбора на Манчестър Сити, където играят българските национали Валери Божинов и Мартин Петров. Бившият наставник на Порто обаче заяви: „Договорът ми е за три сезона. Мога да кажа обаче, че Англия е рай за треньорите. Те могат да планират бъдещето си без да бъдат притискани да печелят титли незабавно.”

„Арсен Венгер например работи в истинско спокойствие. Арсенал не са печелили титлата от четири години, но той продължава да върши перфектна работа с младите футболисти.”

„Мисля, че Рафа Бенитес ще се провали да спечели Висшата лига за пета година, но той също продължава фантастичната си работа, а и договорът му бе удължен”, продължи португалецът.

„В Италия обаче мисля, че до този момент имаме десетина уволнени треньори. Тук титлата и точките са фикс идея. Тези, които играят за титлата трябва да я спечелят иначе става истинска драма. Същото е и при изпадащите. Ако не успеят да го направят биват уволнени”, каза още Моуриньо.