Жозе Моуриньо още търси централен защитник и халф, които да подсилят Челси през новия сезон. Португалецът все още не е намерил необходимите хора на тези постове и заяви, че ще се опита да задържи максимално дълго африканските си футболисти преди Купата на африканските нации.

След трансфера на Стивън Сидуел от Рединг и връщането на Алекс от ПСВ Айндховен мениджърът заяви, че се нуждае от още трима нови играчи – централен бранител, полузащитник и нападател.

Носителите на Купата на Англия вече намериха атакуващ футболист в лицето на Клаудио Писаро, дошъл от Байерн Мюнхен със свободен трансфер.

„Той е играч с големи възможности” – каза Моуриньо за перуанеца - „Ние мислим, че той може да бъде важен за нашия състав и за Висшата лига.”

В другите две зони обаче новите попълнения все още липсват. С най-сериозни шансове за Стамфорд Бридж изглежда е защитникът на Болтън Тал Бен Хаим, който е свободен агент, каквито се търсят в новата трансферна политика на лондончани.

Челси ще има най-сериозни проблеми по време на турнира за Купата на африканските нации, когато Дидие Дрогба, Микаел Есиен и Джон Оби Микел ще бъдат с националните си отбори.

„Ще се опитам да ги задържа до последния момент, точно преди старта на надпреварата” – обяви португалецът – „Те обаче имат правилата на ФИФА на тяхна страна и ако искат само да тренират няколко седмици преди турнира, ние трябва да им разрешим. Нещата опират до разбирателство и се надявам, че ще ги загубим само за три седмици, а не за пет.”