Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо възнамерява да смени имиджа си като заложи на чар, за да направи себе си и своя отбор по-обичани.

Босът на „сините” ще захвърли образа на лошо момче, за да превърне тима в забавление за всички.

Той заяви: „Искам през този сезон да съм по-сърдечен. Аз съм, какъвто съм, но в същото време образът ми не се пресъздава вярно. Нормално е да съм емоционален или да реагирал на несправедливостите. Но хората си ме представят неправилно и сега искам това да се промени.”

Моуриньо продължи: „Искам по-добри резултати и повече забавление този сезон. Ще играем в схема 4-3-3 през по-голямата част от времето и според мен така трябва. Ако гледате последните три години – Челси е най-добрият отбор в лигата. Но аз искам повече. Ще е хубаво за клуба, ако започнем да играем по различен начин. Тенденцията при нашите опоненти е да се затварят все повече, така че ние трябва да се отваряме. Ще играем повече с крилата, а схемата 4-3-3 означава, че за едно място ще се борят Шевченко, Дрогба и Пизаро.”

През последните три години в Англия, Моуриньо имаше сблъсъци с Футболната Асоциация, с Висшата лига, с УЕФА и няколко рефери. Той дори бе въвлечен в инцидент с домашния си любимец – малък йоркшир териер. Моуриньо не подмина и мениджърите на останалите от голямата четворка – Ман Юнайтед, Арсенал и Ливърпул.

Да очакваме ли прегръдки и целувки оттук-нататък?

„Няма да се прегръщам с Арсен Венгер, защото не ми е близък приятел. Но ще изслушам мнението му, в какви взаимоотношения иска да бъдем,” заяви Моуриньо.

Португалският специалист добави: „Наблюдавам опонентите ни, защото искам да разузная играта им, а не да ги слушам какво говорят.”

„Отношенията ми с останалите няма да се променят. Бутилката с вино в компанията на Фъргюсън си остава, ръкостискането с Венгер също,” каза още Жозе.

Той завърши: „За първи път започвам четвърти сезон с един и същи клуб и се чувствам страхотно. В Португалия хората ме обичат, но в Лондон имам повече пространство и към мен отношението е друго. Животът ми е по-лесен тук и не искам да се местя. Само децата ми веднъж се притесниха, когато ги водих на Дисниленд. Казаха, че не искат да ходят повече с мен там, защото непрекъснато ме спираха за автографи…”