Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкри, че е трябвало да използва доста остри думи срещу своите играчи на полувремето на срещата реванш с Порто от Шампионската лига, тъй като „сините” губеха с 0:1.

Английският шампион изпита доста притеснения, след като Рикардо Куарешма отри в 15-та минута на „Стамфорд бридж”. Моуриньо заяви, че това го е накарало да промени схемата на игра на трима в защита и той е заявил, на футболистите си, че трябва да се радват на подобно предизвикателство.

„Накарах ги да помислят малко,” заяви специалистът. Думите му в съблекалнята са били: „Към момента, с този резултат, ние отпадаме. Ако можем да се възползваме от това предизвикателство – да го направим! Ако сме изплашени, да си ходим вкъщи. Тук е момента да покажем характер.”

Моуриньо сподели, че Челси, със смяната на мудния Клод Макелеле с Джон Оби Микел, се е изправил срещу предизвикателството и е показал силата си. „До последната минута си мислех, че всичко може да се случи. През второто полувреме ние имахме повече положения, но всеки път, когато те владееха топката, ние бяхме застрашени.”

Според португалския мениджър вече всичко е възможно в Шампионската лига. „Два от последните три отбор, печелили трофея (Порто и Барселона), вече са аут, Интер също, както и супер тима на Лион. Не мисля, че ще бъде чудо, ако ние спечелим Шампионската лига, но ако отпаднем на четвъртфинал, пак няма да е толкова странно.”

Моуриньо, който е под напрежение от Нова година насам заради непрекъснатите слухове за напускането му през лятото, отново бе категоричен, че иска да остане в клуба, с който има договор до 2010 година.

„Ако трябва да напусна в края на сезона, няма какво да се прави, това е футболът. Аз обаче искам да остана. Клубът има проект за бъдещето, който ще го направи най-добрия в Европа до 2014 година. Сега е 2007. Все още имам доста работа…,” завърши Моуриньо в обичайния си тон.