Очевидно закачката между Жозе Моуриньо и Арсен Венгер ще продължи и навръх юбилейния мач номер 1000 начело на Арсенал за французина. „Топчиите“ ще гостуват на „Стамфорд Бридж“, а Специалния реши да не се отказва от словесната война, която двамата с неговия колега започнаха по-рано през сезона.

Португалецът даде началния изстрел с твърдението, че още един сезон без титла на „Емирейтс“ би се възприел като провал, а Венгер му отвърна, че всъщност ибериецът се страхува от подобна развръзка. Ответният удар на Щастливия не закъсня и той окачестви наставникът на Арсенал като специалист по провалите, а последният му отвърна с твърдението, че думите му са срам за Челси.

Любипитното е, че 500-ият мач на Венгер е бил загуба от Челси, който и тогава бил воден от Моуриньо. „Моята почит ще се изрази в това да кажа, че всеки от нас, останалите мениджъри, би се радвал на подобна привилегия в своя клуб“, започна португалецът. „Възхищавам му се и се възхищавам на Арсенал, защото не е възможно да изкараш 1000 мача, освен ако клубът не е фантастичен в доверието си към мениджъра, особено в лошите моменти и особено когато те са доста на брой.“

„Мачът през уикенда е Челси срещу Арсенал, а не аз срещу него. Аз дори не съм играл срещу Арсенал с Интер, Реал Мадрид или Порто. Играл съм срещу тях само с Челси. Рекордите не играят никаква роля, това си е мач като мач. Излизат отбор срещу отбор, а не треньор срещу треньор“, заключи Моуриньо.