Слабият старт на сезона в Премиършип явно е убедил собственика на Челси Роман Абрамович да развърже кесията. Той вече извади парите за привличането на Педро Родригес от Барселона за първоначална сума от 25 млн. паунда, а сега е подготвил още по-сериозни средства за нови попълнения. 

Според вестник "Дейли Стар", руснакът ще финансира последните две желания на Специалния за селекцията му - привличането на Джон Стоунс от Евертън и Пол Погба от Ювентус. Тези сделки се оценяват на общо 100 млн. паунда. 

40 млн. от тях ще отидат за купуването на младия защитник на "карамелите". Точно такава е сумата, при която мърсисайдци обявиха, че ще водят преговори за продажбата на английския национал. Досега те вече отказаха две оферти на лондончани. 

Фиксираната от Юве цена на Погба пък е около 70 млн. паунда. Там може да се наложи да се водят преговори между двата клуба, но е трудно да се повярва, че от "старата госпожа" биха отказали такива пари за френската си звезда. 

Все пак, Моу държи козове в ръцете си, тъй като италианците имат интерес към Хуан Куадрадо и той може да го включи като разменна монета в евентуална сделка. Дали ще има такава, предстои да разберем съвсем скоро.