Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че предпочита тимът му да няма загуба през последните 20 мача във Висшата лига, отколкото да е с 5 точки по-напред в класирането. Той е убеден, че липсата на загуба ще се отрази на психиката на “червените дяволи” в по-дългосрочен план.

Юнайтед има 10 победи и 10 равенства в последните си 20 срещи. За последно тежко поражение им нанесе настоящият лидер в Премиър лийг Челси на 23 октомври, когато “червените дяволи” загубиха като гост с 0:4.

“Все още си мисля, че сме изключително стабилни на “Олд Трафорд”. Хубаво е да знаем, че не губим мачовете си – в последните 20 сме непобедени. Знам, че 10 равенства са 10 точки. Пет победи и пет загуби са 15. Кой е по-добрият вариант?”, каза Моуриньо.

“За в бъдеще предпочитам да имаме 10 мача и 10 равенства. Това означава, че сме уверени психически и сме трудни за побеждаване”, допълни Специалния.

Талант поднови договора си с Манчестър Юнайтед

Моуриньо подкрепи решението на ръководството да поднови договора за още четири години на 24-годишното крило Джеси Лингард.

“Това е много важен договор и поздравявам Джеси и клуба, че ми дават това чувство на стабилност. Той е добър играч и заради възрастта си и любовта, с която играе, ще става още по-добър”, каза още специалистът.

Юнайтед гостува на Съндърланд в неделя (09 април) от 15:30 ч. От състава отсъстват пет от звездите на тима заради контузии - Фил Джоунс, Хуан Мата, Крис Смолинг, Уейн Рууни и Ашли Йънг. Двубоят можете да гледате пряко по DIEMA SPORT и на онлайн платформата GONG PLAY.