Решението на мениджъра на Челси Жозе Моуриьно да остави Хуан Мата на скамейката предизвика много обществени дебати, а един от хората, които се изказаха по въпроса бе бившият играч и мениджър на Челси Рууд Гулит. Гулит изказа известно критично мнение, а Специалния не остана равнодушен, като отговори на всичките си критици с думите: „Лесно е да си коментатор, трудно е да си ръкводител“.

„Аз не се опитвам да променя позицията на на Хуан Мата, просто искам да бъде малко по-интелигентен, когато играе с топката. Нашата философия е да печелим титли, а той е тук в игра от дълги години. Аз никак не желая да променям това, но времената се менят, това го знае и собственикът“, обоснова решението си португалецът.

„Англия изобилства да добри експерти, коментатори, няма никакъв проблем от моя страна. Аз уважавам тяхното мнение и се старая да си върша работата, както трябва. Много по-трудно е да си ръководител, пред това да си коментатор“, заяви спокойно бившият наставник на Реал Мадрид.

„Положението с Мата ще е такова, докато аз не преценя, че той се е адаптирал към новия ни стил на игра. Той работи заедно с моите асистенти“, допълни още Моу.

„Рууд Гулит е различен експерт, защото преди всичко е бил и ръководител, но не трябва да се възгордява“, завърши Жозе Моуриньо, който на практика отговори и на критиките на Гулит.