Жозе Моуриньо разполага със състав от 27 футболисти, много от тях от изключителна класа, и един от проблемите, с които трябва да се справи, е тяхната ротация.

„Не знам дали всички ще са щастливи. Но аз съм щастлив, защото имам толкова много добри играчи, и защото се отнасям справедливо към тях. Оставям ги да говорят на терена, и съдя по изявите им там. Няма да ги съдя по статус, думи, интервюта, агенти, родители или приятели, нищо, което пише в пресата, в Twitter или другаде. Ще оставя футболът да говори и футболът да определя,“ заяви Моуриньо.

Миналата година Хуан Мата бе в основата на успехите на Челси, но сега не получава много игрово време, което също бе направено на въпрос. „Той е в същия план, като всички останали. Той е футболист, на когото аз вярвам много, и той ще се бори за мястото си, както всички останали,“ категоричен бе португалецът.

„Отборът е добър, има конкуренция. Имаме мачове на всеки три дни и може би понякога взимаме решения, които на вас ви се струват странни. Но това е, защото мислим и за следващите мачове, и има играчи, които получават почивка, за да са готови за други срещи,“ заяви още Моуриньо. „Искам футболистите ми да мислят само за следващия мач, но аз като мениджър, трябва да мисля в по-далечен план.“