Жозе Моуриньо очаква напрежението от Челси да спадне през следващия сезон в следствие на скромната селекция това лято.

Няма да бъдат правени повече екстравагантни покупки като тези от предните четири години, извършвани под наставленията на Роман Абрамович. Досега „сините” са привлекли на „Стамфорд Бридж” Стийв Сайдуел, Клаудио Писаро и Тал Бен Хайм със свободни трансфери.

От друга страна, Манчестър Юнайтед вече похарчиха около 40 милиона лири за трима играчи, а от Ливърпул също се очаква да отвори чековата книжка, за да направи нужните промени по пътя към титлата през следващия сезон.

Моуриньо сподели, че с укрепването на съперниците от северната част на Лондон – Арсенал и Тотнъм, медиите на трябва да товарят Челси и да ги представят за фаворити за спечелването на титлата догодина.

„Хората питат, как така миналата година не спечелихме четири трофея, а само два. Но почти никой не пита Бенитес и Венгер, защо не спечелиха поне един. Малко хора питат и Манчестър защо само Премиършип”, сподели Моуриньо пред списанието на клуба.

„Заради парите ли е? Надявам се, че догодина напрежението ще е върху тези, които харчат много, а това със сигурност няма да сме ние, следователно няма да сме най-големите фаворити”, каза още треньорът.

„Младите играчи са като дини. Само когато отвориш динята и я опиташ можеш да бъдеш 100 % сигурен, че тя е вкусна. Някои са много хубави на външен вид, но като ги отвориш имат ужасен вкус. Други пък са много грозни, но отвътре са страхотни”, така натавникът обясни някои от направените трансфери на млади футболисти в тима.

„Професионалният футбол и младежкият футбол са две различни неща. Мостът между тях е труден за прекосяване. Младите играчи трябва да играят и да тренират с нас здраво, за да можем да усетим вкуса на динята”, допълни той.

Моуриньо даде за пример Скот Синклер като каза, че след мачовете, които той направи срещу Манчестър и Арсенал, знае каква диня има в състава.