Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че ако разполага с целия отбор от миналия сезон, който да е здрав и да няма контузии, не би се нуждал от нито един нов играч и нито едно пени за нови попълнения.

„Ако ми кажете, че ще имаме абсолютно същия състав, като през последния сезон без контузии, аз ще го приема незабавно. Няма да се нуждая от нито един играч повече и нито един паунд повече. Нашият състав е добър. Невъзможно е, да имаме толкова труден сезон, като този, който мина.”

Челси вече привлече със свободни трансфери Стивън Сидуел от Рединг, Клаудио Писаро от Байерн Мюнхен и си върна Алекс от ПСВ Айндховен.

„Философията е, че харчехме пари преди, за да направим отбор за дълго време напред и не трябва да правим големи инвестиции сезон след сезон” – заяви Моуриньо – „През този сезон съставът ни ще бъде на практика същия като през миналия. Ако забравим за „стария” Макелеле, съставът е все още млад и все още има много да даде. Съставът може да бъде заедно още няколко години, така че нямам големи нужди. Ако нямам голяма нужда, защо да харча големи пари.”