Футболният свят за пореден път показа, че може да се обедини зад една по-висша цел и доказателство за това бяха купищата пожелания за оздравяване на вече бившия наставник на Барселона Тито Виланова.

Специалистът напусна каталунците, тъй като отново ще трябва да се подлага на лечение от рак и не може да отделя достатъчно време на отбора. На пресконференцията по повод напускането му настроението бе минорно, а заместникът му Жорди Роура дори се разплака. 44-годишният Виланова обаче със сигурност усеща подкрепата към себе си дори от иначе яростни съперници на терена.

Един такъв бе Жозе Моуриньо, който преди години бръкна в окото на тогавашния помощник на Пеп Гуардиола. При предишното лечение на Виланова португалецът му пожела бързо да се направи, а сега от свое име и от това на новия си тим Челси направи същото.

"Жозе Моуриньо, щабът му и играчите на Челси пожелават всичко най-добро на Тито Виланова и бързо да се оправя", написаха "сините" в "Туитър".

Горе-долу същото направиха и Селтик, които бяха едни от най-дейните в подкрепата си за също преминалия през борбата с рака Стилиян Петров. "Детелините" дори организираха бенефис на Стенли.

Големият съперник на Барса Реал също се включи в пожеланията към Тито. "Реал Мадрид иска да изрази подкрепата и солидарността си към Тито Виланова, семейството му, приятелите му и Барселона", гласи съобщението на "белия балет".

Звездата на каталунците Лионел Меси и повечето от футболистите на Барса съвсем естествено изказаха в социалните мрежи подкрепата си към досегашния си треньор.

Оцелелият след подобен проблем досегашен играч на "блауграна" Ерик Абидал добави: "Кураж, Тито. Ти си страхотен. Винаги ще бъда до теб. Голяма, голяма прегръдка".

Наставникът на Наполи Рафа Бенитес, халфът на Байерн Хави Мартинес, този на Челси Хуан Мата и шефът на ФИФА Сеп Блатер бяха други лица от света на футбола, застанали зад Виланова. /БГНЕС