Проблемите в отношенията между собственика на Челси Роман Абрамович и мениджърът на тима Жозе Моуриньо датират от близо две години, разкриха медиите в Англия.

Първоначалните търкания възникнали още през 2005 година.

Докато „сините” се измъчиха в четвъртфинала за Купата на Англия срещу Тотнъм, бившият скаут на Челси Жозе Ферейриня направи сензационни разкрития относно отношенията между Моуриньо и Абрамович.

Първият проблем бил назначаването на Франк Арнесен за шеф на младежката академия, което сложило край на надеждите на Моуриньо за пълен контрол над клуба.

Ферейриня, който проучвал таланти в Испания, Португалия и Бразилия за Моуриньо заяви: „Преди той имаше пълен контрол върху всичко и организацията бе на топ ниво от най-горните стъпала до най-долу. Както за първия отбор, така Моуриньо отговаряше и за школата, за да може в бъдеще Челси да престане да купува непрекъснато играчи. Той организираше всичко и нищо не му убягваше от погледа. Нищо не се случваше без негово разрешение. Той познаваше всяко дете, което някога сме наблюдавали. Но заради разрива в отношенията им, Абрамович му отне контрола върху академията и го даде на Арнесен.”

Моуриньо често споделя недоволството си, че школата не произвежда играчи, достатъчно добри за първия състав. Между него и Арнесен не съществува почти никаква работеща система.

Междувременно, Абрамович продължава с подмолните си игри в клуба, като се опитва да върне дадения под наем на Интер Ернан Креспо. Аржентинският нападател непрекъснато дава да се разбере, че в Италия се чувства по-добре, но агентът му Фернандо Идалго разкри, че Абрамович иска да го върне на „Стамфорд Бридж” през юни.