Талантливият полузащитник на Челси Джо Коул най-изненадващо ще се завърне в игра в предстоящия мач на „сините” в Шампионската лига срещу Валенсия утре.

Английският национал направи пълноценна тренировка в неделя за първи път от четири месеца насам и се очаква да попадне в групата за четвъртфиналния сблъсък.

25-годишният Коул заяви:”Много съм щастлив, че се върнах. Чувствам се добре за първи път през този сезон. Мина доста време, но се надявам, че мога отново да тичам по терена както преди. Ще направя каквото мога, дори да се появя само за 10-15 минути.”

Мениджърът Жозе Моуриньо се страхуваше, че Коул ще пропусне целия сезон заради контузия в крака си, която халфът получи през декември.

Коул добави:”В момента тялото ми е съвсем близо до перфектното състояние. Всеки ден полагам неимоверни усилия да се подготвям и това няма как да не си проличи.”

Завръщането на Коул ще е от голяма полза за Моуриньо, който вече изгуби друг флангови играч – Ариен Робен – до края на кампанията. Уейн Бридж също лекува травма.