Въпреки че неговият тим не успя да спечели трофея в Премиършип за трета поредна година, Жозе Моуриньо похвали своите играчи и говори за своите „шампиони”.

Челси завърши 1:1 с Арсенал на „Емирейтс стейдиъм” и по този начин направи Манчестър Юнайтед предсрочен шампион.

Въпреки това Моуриньо изглеждаше щастлив след двубоя и заяви, че се гордее с тима:

„Истината е, че първенството свърши. Юнайтед са първи, Челси втори. Няма значение кой с колко точки ще бъде.”

„Трябва да поздравя шампионите, играчите, мениджъра, феновете, ръководството, всички хора, които имат принос към тяхната титла”.

„Искам да кажа, че днес може би съм по-горд отколкото, когато станахме шампиони. Моите играчи са герои. През целия сезон се борихме срещу абсолютно всичко и те се справиха брилянтно.”

„Днешният двубой трябва да се запомни. Той показа какви големи играчи има Челси. Не мога да съм по доволен от начина, по който всичко завърши.”

„Аз съм много горд от моите момчета. Нормално е, когато тим с големи успехи загуби титлата да има липса на мотивация и амбиция, но в нашия случай бе точно обратното.”

Сезонът на „сините” бе изпълнен с многобройни проблеми между мениджъра и ръководството, но Моуриньо е сигурен, че ще остане на „Стамфорд Бридж”.

„Този отбор е моето бъдеще. Ще съм тук на 9 юли, за да започна сезона. Не разбирам спекулациите, че ще напусна”, допълни португалецът.