Отборът на Челси ще изпитва сериозни трудности без нападателя Дидие Дрогба, който напусна през лятото, смята наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо, който привлече котдивоареца на „Стамфорд Бридж“.

След осем години в Лондон и спечелени три шампионски титли, четири купи на Англия, една купа на лигата и трофея в Шампионската лига, Дрогба пое ново предизвикателство и реши да подпише с китайския Шанхай Шенхуа.

Челси започна отлично сезона в Англия и до този момент няма допуснато поражение и логично оглавява подреждането във Висшата лига. Според Моуриньо обаче, въпрос на време е, „сините“ да започнат да изпитват трудности без Дрогба.

„Голямата разлика за Челси е Дидие Дрогба. Не мисля, че някой може да го замести. Можеш да купиш топ футболисти и да инвестираш много, както правят в Челси, но има само един Дрогба във Висшата лига и историята на Челси“, коментира Моуриньо.

„Дрогба се появява в ключовите моменти. Във финала, в най-големия мач, Дрогба е там. Когато отборът губи у дома, Дрогба е там. Дрогба ще липсва на Челси. Това означава, че Челси ще спечели няколко точки по-малко“, каза още португалският наставник на Реал.