Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо всъщност е направил последен опит да задържи двама от ветераните, които си тръгнаха от "Стамфорд Бридж" през лятото. Става въпрос за Ашли Коул и Франк Лампард. 

Англичаните напуснаха, след като изтекоха договорите им, а на Острова смятаха, че просто лондончани не са им предложили нови договори. Специалния обаче отрече и обяви, че го е сторил, но просто за всички е било по-добре, че е нямало споразумение. 

"Бях им предложил нови договори и ние бяхме в този процес на преговори до самия край на старите им договори. Но просто идва един момент и се питаш кое най-добро за отбора. Кое най-добро за тях. Кое е най-добро за всички ни."

"И в такъв момент всичко зависи от психиката на играчите. Ашли и Франк ще си останат същите, каквито винаги са били, до последния ден, в който ще са на терена. Те ще искат да играят на високо ниво и да са на терена по 90 минути във всеки мач."

"И въпреки голямата им любов към Челси, сега мисля, че са по-щастливи. Най-доброто за хора като тях в края на кариерите им, е да са на линия до последно и да играят за отборите си", сподели Моуриньо.