Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е разгневен на медицинския щаб на отбора, заради несериозното отношение към контузията на Михаел Балак.

Първоначално португалецът бе ядосан на самия футболист, който отлетя за Германия, без знанието на клуба, и се оперира в местна клиника на 27 април.

Балак бе заменен заради контузия на 22 април, в 18-та минута на мача с Нюкасъл, но лекарите на Челси обявиха травмата за незначителна. Отговорността за грешната диагноза падна върху д-р Брайън Инглиш, който е един от най-уважаваните спортни лекари в Англия.

Инглиш може да последва съдбата на своя предшественик, д-р Нийл Фрейзър, който бе принуден да напусне, след противоречия относно контузия на Ариен Робен преди две години. Фрейзър сам се оттегли след скандал с Моуриньо пред целия отбор, когато съобщи на мениджъра, че Робен не може да играе във финала за Карлинг Къп.

Моуриньо е известен с ужасните си изисквания към лекарите, с които работи, но досега връзката му с Инглиш бе добра. Има вероятност обаче именно медикът са се превърне в изкупителна жертва, заради объркването с Балак.