Бившият наставник на Челси Жозе Моуриньо заяви, че не парите на Роман Абрамович, а именно работата на специалиста, е това, което е донесло успехите за клуба в последните три години.

„Преди да поема „сините”, клубът вече харчеше много, а печелеше малко. За три години престой на „Стамфорд Бридж”, мога да кажа, че ситуацията бе точно обратната”, започна специалистът.

„Това бе истинско предизвикателство за мен и ми е много неприятно да чувам, че Жозе Моуриньо не е работил здраво, за да донесе успех на Челси, защото сме можели да си го купим”, продължи португалецът.

„Знам какво се говори за мен – Жозе имаше много лесна задача, тъй като му трябваше само да помоли за някой играч и чековата книжка на руския милиардер свършваше останалото”, каза още той.

„Всяка стотинка, която бе похарчена, носеше още по-голяма отговорност, тъй като ако се представим зле, на другия ден всички ще ми се качат на главата, наричайки ме некомпетентен”, коментира Моуриньо.

„Във футбола успехът не може да се закупи, за него трябва да се работи здраво, и всеки, който не разбира това, не разбира и трудности пред съвременната игра. Да, парите помагат, но само ако се прилагат разумно. В противен случай те се обезсмислят и само ти пречат”, завърши бившият наставник на Челси.