Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че може да назове конкретни имена на футболисти от Мидълзбро, които са отговорни за уволнението на неговия колега и приятел Айтор Каранка.

Испанецът прекара дълги години като помощник на Специалния в Реал Мадрид, а впоследствие започна самостоятелната си кариера като наставник именно в Мидълзбро. Там той изкара 3 години и 4 месеца, преди през тази седмица раздялата между двете страни да стане официална.

Мидълзбро освободи Айтор Каранка

Каранка пострада заради слабите резултати, които оставиха Боро на 19-ото място във временното класиране. Тимът не е печелил мач във Висшата лига от 17 декември миналата година. Напускането му стана факт след дълги разговори с президента на клуба Стийв Гибсън, който увери, че всичко се е случило по взаимно съгласие.

Според Моу обаче това не е цялата истина. „За разлика от случая с Клаудио Раниери, тук знам и конкретни имена“, каза португалецът, намеквайки за участието на играчите в решението. „Да, той заслужаваше да бъде уволнен“, саркастично добави Специалния.

„В първата година, когато дойде тук, отборът се бе запътил към Първа лига (третото ниво в английския футбол – б.р.), а той ги спаси. Във втория сезон той ги изведе до „Уембли“, където играха плейофи за влизане във Висшата лига. В третия си сезон той ги класира директно. Смятам, че на четвъртия заслужаваше да бъде уволнен“, допълни Моуриньо.