Новата покупка на Ливърпул Алберто Морено обясни как трима испанци, играли в клуба през годините, са го убедили да смени Севиля с „Анфийлд“.

По-рано днес испанският ляв защитник подписа дългосрочно с мърсисайдци дни, след като „червените“ обявиха публично договорката си с андалусийците. 22-годишният играч стана 8-ото ново попълнение на мениджъра Брендън Роджърс за това лято.

„Много съм доволен, че идвам в голям отбор като Ливърпул. Нядавам се да дам най-доброто и да направя каквото мога, за да помогна на отбора“, каза Морено. „По мое мнение Ливърпул е най-добрият отбор в Англия и не исках да изпусна възможността да играя за тях. Играя в Севиля от много време – от 2004 година досега. Нямаше как емоциите да не надделеят, но да дойда в Ливърпул беше страхотен шанс и не съществуваше вариант да откажа.“

„Говорих с Чаби Алонсо, Пепе Рейна и Алваро Арбелоа и те ми казаха, че това е впечатляващ тим, чийто фенове го подкрепят по специален начин. Те ми казаха, че мога да израсна много тук като футболист“, допълни Морено.