Шампионът на Франция Монпелие ще предложи на звездата си Юнес Белханда подобрен контракт, за да охлади интереса на Арсенал и Ливърпул към него.

22-годишният полузащитник е сред най-желаните играчи на Стария континент, след като наниза 12 попадения в 28 мача през сезона.

Изключително техничният мароканец, който може да играе както в центъра на халфовата линия, така и по крилата, в момента получава по 15 хиляди паунда на седмица в Монпелие, но ръководството е готово да увеличи тройно възнаграждението му – на 45 хиляди английски лири.

Президентът на неочаквания шампион Луи Николин бе силно разкритикуван от феновете на тима заради продажбата на Оливие Жиру в Арсенал за 12 милиона паунда, поради което трябваше да ги уверява, че тимът няма да се разделя с други от звездите си в близкото бъдеще.

Според медиите във Франция Белханда е доволен, че през новия сезон ще играе в Шампионската лига, което намалява до минимум шансовете за трансфер извън Лига 1, но все пак играчът тепърва ще преценява дали предложението на Монпелие го удовлетворява.