Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс смята да воюва с Челси, Арсенал и Монако за подписа на Джаксън Мартинес от Порто, съобщава португалският ежедневник „А Бола“.

Според изданието шотландският наставник смята да компенсира слабия сезон на Юнайтед чрез знакови летни покупки, за които ще получи достатъчно пари от собствениците. Интересното за медията обаче е, че въпреки явните проблеми в защитата и халфовата линия, Мойс е решил да започне с попълнения, които да подсилят атаката.

Мартинес е оценяван на около 34 милиона паунда, като се говори, че мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е пътувал до Брюксел, за да го наблюдава лично в контролата между Белгия и Колумбия (2:0 в полза на южноамериканците).

В Юнайтед ще се отвори място за 27-годишният футболист, тъй като Хавиер Ернандес почти сигурно напуска „Олд Трафорд“ след края на кампанията. Статистиката на Мартинес за Порто е повече от впечатляваща – тъмнокожият таран е вкарал 54 гола в 80-те си мача, които е изиграл с екипа на „драконите“. За националния си отбор той има 8 попадения в 25 срещи.