Усилията на Дейвид Мойс през последните няколко години дадоха резултат и той изведе Евертън до финал за Купата на Англия през този сезон, елиминирайки изненадващо на полуфинала Манчестър Юнайтед.

Дни преди двубоя за трофея – срещу Челси на Уембли в събота, Мойс признава, че не веднъж му се е плачело през сезона, в който карамелите се класираха на петото място във Висшата лига.

„На няколко пъти се чувствах така. Това беше голям ден и голям мач, който да спечелим. Беше изпълнен с емоции”, каза мениджърът за победата над червените дяволи, който мачкаха във всички останали турнири през тази година.

„Бил съм привърженик на футбола през целия си живот и знам както представляват за феновете големите мачове. Мисля, че на Уембли съм като у дома си, откакто бяхме там на полуфинала.”

„Трудно можеше да се влезе на стадиона, заради всички тези привърженици на Евертън в района. Мисля, че това беше първият ми в живота ми, в който си помислих, че наистина специален. Тези мачове означават наистина много.”

„Надявам се това, че имаме добри спомени от там, да ни помогне да го направим отново”, каза още Мойс преди финала срещу Челси.