Мениджърът на Евертън Дейвид Мойс заяви, че не очаква нещо по-различно от поредното градско дерби с Ливърпул.

Червените гостуват утре на Гудисън Парк след драматична седмица, в която клубът бе продаден на собственика на бейзболния Бостън Ред Сокс. Двата клуба не започнаха новия сезон по най-добрия начин и имат по 6 точки от седем мача.

Мойс обаче заяви: „Не знам защо този мач да бъде нещо повече от всяка друга среща. Може би, защото грубите влизания са обект на дебат в този момент. Не трябва да се фокусираме толкова върху един мач, защото това може да провали спектакъла.”

„Влизанията на играчите са част от дербитата, понякога обаче те не са приятни. Така обаче е били винаги. Ние не искаме да има груби влизания и напрежение, но това е причината хората да са развълнувани преди такива дербита.”

„Мениджърите и играчите обаче трябва да се раздадат. Не желаем тежки травми, но не искаме да се спре и с борбата за топката. Мисля, че все пак ще стане добър мач”, каза Мойс.

Шотландският мениджър на Евертън коментира и лошия старт на сезона за карамелите: „Ние сме малко разочаровани, защото не взехме нужните резултати, но ние винаги играем с вяра в силите си и не сме загубили този пламък. Точно заради това сезона няма да завърши зле за нашия тим”.