Маруан Фелайни е предал своя отбор Евертън след постъпката си в мача със Стоук Сити, смята мениджърът на "карамелите" Дейвид Мойс. Белгийският национал получи три мача наказание от ФА, след като удари без топка защитника на "грънчарите" Райън Шоукрос.

По този начин, Фелайни, който прави по принцип доста добър сезон, ще пропусне мачовете с Уест Хем, Уигън и Челси.

"Разговарях с него на два пъти по въпроса. Още първия път му казах, че с постъпката си той ни предаде и това не се е променило", каза Мойс.

"Ние имахме нужда от него. Това е може би най-натовареният период през сезона, когато много играчи получават контузии или биват наказани. Ще се случат различни неща, но той нямаше право да постъпи по този начин", продължи Мойс.

"Маруан знае, че сгреши, на 100%. Той по принцип е добро момче и е наясно, че това, което направи, е грешно", завърши босът на Евертън.

Реферът на мача между Стоук и Евертън Марк Холси потвърди в доклада си, че нито той, нито асистентите му, са видели инцидента. След кадри от видео материал, ФА обаче реши да привика Фелайни за отговор.

Имаше спекулации в английските медии, че белгиецът може да отнесе девет мача наказание по три обвинения, но той в крайна сметка ще пропусне следващите три мача на своя тим.