Младият краен защитник на Тонъм Кайл Уокър-Питърс призна, че вече се чувства истинска част от първия тим на „шпорите”. 21-годишният футболист заяви, че е свикнал с обстановката и няма проблем да крещи по големите звезди, ако някой от тях не се представя на ниво.

Англичанинът впечатли мениджъра Маурисио Почетино и феновете още в дебюта си срещу Нюкасъл, който дойде в първия ден от миналия сезон 2017/2018. Тогава талантът дори взе наградата за Играч на мача, а треньорският щаб се стараеше да му предоставя шансове всеки път, когато това бе възможно.

Лятната подготовка сега също протича обещаващо за лондончанина, който все още се пада трети избор за позицията на десен краен защитник. Когато се завърнат в състава, Киърън Трипиър и Серж Орие ще се ползват с предимство пред Уокър-Питърс. Той не се притеснява от този факта, а затова свидетелства подписания точно преди заминаването за турнето в САЩ нов 3-годишен договор.

„Считам, че когато мениджърът ми даде шанс да играя, това значи, че ми вярва”, заяви Уокър-Питърс. „Това говори и за неговата вяра в младите играчи, които получават надежди, че могат да се наложат в първия тим.”

„Още съм млад и още се уча от хора като Серж, Трипиър, Бен (Дейвис – б.р.), Дани (Роуз – б.р.). Дотук мисля, че върви добре. Имам още дълъг път да извървя. Не искам да изпадам в прекалена еуфория заради мачовете си във Висшата лига, но те бяха хубаво преживяване.”

„Още след първия бях гладен за още, но си казах, че трябва да остана търпелив. Всеки ден в тренировките трябва да се уверя, че ако на треньора му се наложи да ме ползва, ще бъда готов. Това ти дава увереност . Винаги има върху какво да работя.”

„Миналото лято имаше неувереност при мен, сега това е история. Считам, че всеки млад играч преминава през това. Когато тренираш за първи път с тима, започваш да си казваш: „Това там е Ериксен, а онзи – Кейн.” Мисля обаче, че достигнах до етапа, в който се чувствам уютно. Играл съм вече достатъчно с тях и ако има нужда да се скарам на някого, ще го направя. Те са големи хора и няма да го приемат лично”, допълни Уокър-Питърс.