29-годишният Саймън Морис е на път да закупи изпадащия от Чемпиъншип отбор на Лийдс. Офертата на занимаващия се с имоти предприемач, който е бивш член на управата на клуба от Елънд Роуд, идва в момент, в който тимът е обект на разследване от страна на властите.

Ако проверката установи, че Лийдс има неизрядни финанси, северняците може да бъдат наказани да започнат сезона в Първа дивизия (третата по-сила лига в Англия) с актив от минус десет точки.

Президентът Кен Бейтс, който изглежда не е в състояние да спре затъването на легендарния клуб, все още не коментира евентуалната продажба, но според слуховете е склонен да предостави управлението в ръцете на младока Морис. Само за осем години Лийдс се превърна от полуфиналист в Шампионската лига в третодивизионен отбор. Кен Бейтс пое отбора през 2004 година, след като продаде дела си в Челси на Роман Абрамович.

Саймън Морис има солиден бизнес с недвижими имоти. Наскоро той попадна в топ 10 в класацията на най-богатите британци до 30-годишна възраст със състояние, възлизащо на 69 милиона паунда. Той притежава повечето от терените, намиращи се в близост до стадион Елънд Роуд, с което е свързан и планът му за възраждането на Лийдс.