Младият български футболист Преслав Боруков подписа професионален договор за срок от две години с тима от Чемпиъншип Шефилд Уензди и изяви амбиции скоро да попадне в титулярния състав на английския клуб.

Нападателят направи първите си крачки в Левски, а през 2016-а година премина при "бухалите" и игра за отборите до 18 и до 23 години.

"Щастлив съм, защото през последните две години работих изключително много в академията. Радвам се, че вече съм професионален футболист и ще играя за Шефилд Уензди. Следващата ми цел е да стигна до първия отбор", каза той в интервю за thestar.co.uk.

"Миналия сезон беше важен за мен, защото играех с добри футболисти в състава до 23 години и натрупах безценен опит. Искам да бъда лидер и да давам пример за това как трябва да се държи един професионален футболист. Искам също така да се уча от колегите ми в първия отбор. Благодаря на ръководството на Шефилд Уензди, че ми даде възможност да играя и да докажа качествата ми в Англия", продължи Боруков.

"Благодаря на всички за подкрепата и не на последно място - на моите съотборници, защото без тяхната помощ нямаше да стига дотук и да подпиша професионален договор. Всички служители в клуба ми помогнаха, защото напуснах родители, приятели и България едва 16-годишен. Тук хората ме подкрепиха и ме направиха по-добър футболист", завърши той.