Собственикът на Челси Роман Абрамович и мениджърът на отбора Жозе Моуриньо най-накрая показаха някакво уважение един към друг, като се прегърнаха след края на полуфиналната среща от турнира за Купата на Англия, спечелена трудно от „сините” с 2:1. Челси ще спори за трофея с Манчестър Юнайтед.

Моуриньо реагира по обичайния начин: „Естествено, прегърнахме се, аз го поздравих, той ме поздрави. Това е нормално.”

Сигналите, че раздорът между двамата утихва, правят Моуриньо напълно щастлив, както от сдобряването, така и от резултата.

„Това е един от онези мачове, при чиито край се чувстваш извън себе си от радост. В тази среща и двата отбора бяха съставени от герои. Невероятно е, че два тима могат да направят подобен страхотен мач в средата на април, след един дълъг, изтощителен сезон.”

Моуриньо за пореден път доказа привързаността си към Англия: „Такъв мач може да се случи единствено в Англия. Ние сме най-великата футболна държава в света.”

„Трябва да похвалим и Блекбърн, защото те ни дадоха възможност да изиграем този великолепен мач. Те се бориха яростно, точно както и ние.”

„Сега вече очакваме един голям, много голям финал между първия и втория в Премиършип, между два отбора – полуфиналисти за Шампионската лига.”

Класирането на Челси и Манчестър Юнайтед на финал означава още, че класиралият се седми във Висшата лига отбор, също ще получи право да играе за Купата на УЕФА през следващия сезон.