Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле, който напоследък получава много критики, сподели, че наистина отборът няма оправдание за лошото представяне от началото на годината.

"Мърсисайдци" спечелиха само два от последните си 12 мача през 2017 година и отпаднаха от два турнира. Задачата пред отбора през уикенда е още по-трудна, тъй като посреща Арсенал на "Анфийлд", а "топчиите" също са жадни за победа след колебливо представяне и ужасен развой на събитията в Шампионска лига.

В момента Ливърпул е на точка зад Арсенал на 5-ата позиция.

"Имаме няколко контузени играчи, заради многото мачове. Но накрая това ще прозвучи като оправдание, затова няма да говорим за него. Трябва да гледаме напред. Знаем, че януари не беше добър за нас, но не искаме да гледаме назад. Имаме нова възможност да се докажем срещу Арсенал.", каза стражът.

"В началото на сезона показахме на "Емирейтс", че можем да постигнем добър резултат, да играем добър футбол и да създаваме положения. Това ще е целта ни и сега. Можем да използваме критиките като мотивация да се постараем повече.", сподели Миньоле.