Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле вярва, че трансферът на Кристиан Бентеке ще внесе много повече острота в атаката на тима.

24-годишният таран подписа дългогодишен договор с мърсисайдци, които клекнаха пред ината на Астън Вила и платиха освобождаващата клауза на белгийския национал в размер на 32,5 милиона паунда.

През отминалата кампания Ливърпул отбеляза сериозен регрес в нападение, като изобщо не бе близо до онези 101 гола, които реализира в първенството за сезон 2013/2014. Без напусналия Луис Суарес „червените“ реализираха едва 52 гола във Висшата лига.

„Кристиан ще работи здраво в тренировките. Той има физическо присъствие, способност да пази топката и да играе с гръб към вратата“, коментира вратарят Миньоле, който е съотборник с Бентеке в представителния тим на Белгия.

„Той ще направи така, че да взаимодейства постоянно с играчите около себе си, а когато задържа топката ще може да изостря контраатаките. Имали сме добри дуели, когато играехме един срещу друг. Сега вече няма да ми се налага да играя срещу него, което е добре“, добави Миньоле.