Джеймс Милнър е на 21 години и през следващия сезон вече няма да играе за младежкия тим на Англия. Полузащитникът на Нюкасъл обаче вече е поставил рекорд за младежката гарнитура – 30 мача с националния екип. Юбилейният му 30-и двубой бе на стадион „Българска армия”, при победата над България с 2:0. Ето какво заяви Милнър през gong.bg:

Беше трудно, времето допълнително усложни нещата. Относно играта, мисля, че се справихме добре, българският отбор също остави добри впечатления на този тежък терен.

Доволни ни сте от двата резултата, които постигнахте от мачовете с България и Черна гора?

Да, разбира се, очаквахме мачът с България да е труден, какъвто беше и с Черна гора. Сега вече имаме шест точки, освен това не сме допускали гол. Това ни дава повече самочувствие за предстоящите мачове. И на двете места постигнахме добри резултати.

Оправда ли България вашите очаквания, като отбор и начин на игра?

Да, естествено ние гледахме видео записи от мачовете на България преди днешния двубой.бяхме наясно, че разполагат с добри футболисти и играят добър футбол. Знаехме, че отборът ви ще трябва да търси реванш за резултата си срещу Черна гора, затова очаквахме да излезете с най-доброто днес. Искахме да доминираме на терена и го направихме, отбелязахме си попаденията и това е.

Вие обикновено играете много добре по крилата, смятате ли да залагате на това и за в бъдеще?

Да, вероятно. Ние разполагаме с класни, бързи футболисти на тези постове, което е това. Ето, Тио Уолкът и Габри Агбонлахор са много бързи и е приятно да играеш с тях. Но всичко е до състава, и вратарят играе много важна роля, и другите нападатели. Всичко опира до това да излезеш като едно цяло. Сега имаме нови играчи, след Европейското първенство през лятото, така че се сработваме, което върви добре и вече постигнахме две победи от два мача.

Мислиш ли, че халфовата линия спечели днешния мач?

Да, важно е да имаш стабилност там, знаехме, че в средата на терена ще е голяма битка. Борбата за втора топка се оказа решаваща, тъй като Ноубъл и Хъдълстоун я спечелиха, като така позволиха на останалите да играем повече в атака.

Ти постави рекорд за най-много мачове за младежкия отбор, до 21 години. Смяташ ли, че е време да се придвижиш нагоре?

Би било хубаво. Но всичко, което мога да направя е да продължа да играя възможно най-добре за клуба си, и за младежкия тим, защото е огромна чест да играеш за своята родина. Аз обичам да играя за младежкия отбор.