Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър определи тима на „червените“ като на „силния“, в който е играл през кариерата си. Бившият английски национал е играл още за клубове като Лийдс, Нюкасъл, Астън Вила и Манчестър Сити, като с тима на „гражданите“ успя да спечели две титли във Висшата лига.

Въпреки това обаче, според Милнър сегашният отбор на „мърсисайдци“ превъзхожда шампионския тим на Сити. Халфът, който в момента е използван като защитник от Юрген Клоп, все пак признава, че „гражданите“ са притежавали по-силни индивидуалности.

„Имах щастието да играя в много добри отбори, с много добри футболисти. Разбира се, при спечелването на титлите със Сити имахме някои много добри футболисти, но като отбор, може би Ливърпул е най-добрият тим, в който съм играл. Сити определено бе топ отбор и имаше повече добри индивидуалности. В Ливърпул също имаме добри футболисти, но смятам, че като отбор ние практикуваме различен стил. Това са два съвсем различни отбори и стилове на игра“, коментира Милнър.

Ливърпул гостува на Манчестър Сити в неделя в дербито от кръга в Англия. Двата тима се борят за позиция в Топ 4.