Новобогаташкият Манчестър Сити може да си купи който поиска играч на света, но май няма да успее да събере група от 18 футболисти за неделния сблъсък от ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед.

Без наказания Гарет Бари, все още контузеният Марио Балотели, и болният Самир Насри, мениджърът Роберто Манчини има доста проблеми.

На всичко отгоре Яя и Коло Туре също може би няма да останат за мача с Юнайтед, след като селекционерът на Кот Д`Ивоар Франсоа Зауи отказа да ги освободи. Двамата трябва да са на лагера на африканския тим в събота в Париж.

Манчини не мисли и че има достойни юноши за попълване на групата. „В неделя ще сме 17. Не мисля, че ще събера 18 играчи. Гарет е наказан, Марио – контузен, а Самир вчера се чувстваше по-добре, но наистина не знам,“ каза наставникът.

Манчини призова и феновете на Сити и Юнайтед да се държат подобаващо, и да няма сблъсъци. Очакват се 5700 фена на Ман Юн, което със сигурност изисква специално внимание от полицията, каквото вече започна да се обръща. „Мачът е важен и за двата отбора, но и за града Манчестър. Хубаво е, че в този град има два отбора, доказани в Манчестър, Англия и цяла Европа,“ обясни Роберто Манчини.