Милан иска да чуе цената на капитана на Челси Джон Тери и обмисля да наддава за защитника през лятото. Италианският гранд се нуждае от сериозно обновяване в отбрана, заради напредналата възраст и зачестилите контузии.

Според информациите миланският тим е готов да предложи 120000 паунда седмична заплата, за да съблазни Тери на „Сан Сиро”.

Милан вече е възложил на един от топ агентите в Европа да разучи ситуацията около бранителя на Челси, чиято цена е около 25 милиона паунда.

Източник от „росонерите” твърди: „Следим Тери и случващото се около него и преговорите му за нов договор с Челси и вярваме, че той би бил отлично попълнение за Милан.”

Британският таблоид „Сън” разкри, че от Челси са предложили на Тери нов петгодишен договор за по 110000 паунда на седмица. Когато защитникът отказал офертата, той научил, че нова няма да му бъде отправена и трябва или да я приеме, или да напусне.

В лондонския клуб всички били шокирани, когато научили отговора на Тери – „Не, благодаря.” Капитанът на „сините” смята, че заслужава поне колкото получават Андрий Шевченко и Михаел Балак – 121000 паунда на седмица.

До края на настоящия договор на Джон Тери с Челси остават две години.