Италианският национал Алебрто Акуилани изрази увереност, че ще подпише постоянен договор с тима на Милан, където играе в момента под наем от английския Ливърпул.

Самият футболист разкри, че според договора, който има с Милан, „росонерите“ могат да го привлекат за постоянно за сумата от 6 млн. евро. За целта Акуилани трябва да запише 25 мача през настоящия сезон. До момента халфът е изиграл 13 двубоя за тима от „Сан Сиро“ във всички състезания, което прави целта лесно постижима.

Миналия сезон Акуилани игра под наем в Ювентус, но тогава цената за откупуването на правата му, определен от Ливърпул бе доста завишена – 16 млн. евро.

„Сумата за откупуването на правата ми е 6 млн. евро и ще бъде активирана, след като изиграя 25 мача“, коментира Акуилани пред La Gazzetta dello Sport.

“Никога не можеш да кажеш „не“ на Милан. Винаги съм се надявал да стана играч на „росонерите“. Не съм очаквал, че Ювентус ще ме купят. Цената определена от Ливърпул бе твърде висока“, призна футболистът.

Акуилани премина в Ливърпул за близо 20 млн. паунда от тима на Рома, но така и не успя да си спечели титулярно място на „Анфийлд“.