Челси остана без конкуренция в борбата за подписа на играча на Барселона Роналдиньо, след като от ръководството на Милан са загубили интерес към бразилската звезда.

Според английските медии, „росонерите” искат да привлекат нападател, а не толкова плеймейкър, с какъвто вече разполагат в лицето на Кака. Европейските клубни шампиони, се считаха за единствения клуб, който можеше да попречи на Челси да си осигури услугите на Рони, ако от каталунския гранд решат да се разделят с него.

Така, „сините” остават единствения тим, който ще се бори за Роналдиньо. Собственикът на Челси Роман Абрамович отдавна иска да привлече „кариоката” на „Стамфорд Бридж” и вижда в негово лице футболист, който ще може да раздвижи играта на отбора и да я направи по-ефективна. Барселона е оценил своя играч на 43 милиона лири.

Руският олигарх се срещна с брата на Рони Роберто Асис, който е и негов агент, през август, за да разбере какви са плановете на бразилеца за в бъдеще. Челси е един от малкото клубове, които могат да посрещнат финансовите изисквания както на „кариоката”, така и на Барселона.