Италианският шампион Милан все още се интересува от нападателя на Манчестър Сити Карлос Тевес, като е твърде вероятно аржентинецът да измести на „Сан Сиро“ вечно контузения Алешандре Пато, предаде „Гадзета дело Спорт“.

Според изданието за Пато и Филипо Индзаги това може да е последният сезон с екипа на „росонерите“, тъй като не се ползват с доверието на треньора Масимилиано Алегри. Освен това италианската медия подчертава добрите взаимоотношения между вицепрезидента на Милан Адриано Галиани и агента на Тевес Киа Джорабчиян, които могат да имат важно значение за евентуалния трансфер на играча.

28-годишният нападател на Сити беше близо до трансфер в гранда от Милано през януари, като дори беше договорил личните си условия, но от ръководството на „гражданите“ искаха да продадат футболиста, а не да го преотстъпят, каквато беше и офертата от италианска страна.

Вестникът предполага, че освен Тевес Галиани ще се опита да привлече още трима играчи, за да разшири опциите пред Алегри и да подсили отбора за следващия сезон. Счита се, че става дума за плеймейкъра на Фиорентина Рикардо Монтоливо, дефанзивния халф на Барселона Сейду Кейта и опорният полузащитник на Тотнъм Сандро.